preskoči na sadržaj

Poljoprivredna škola Zagreb

Login
e-Dnevnik

        E-DNEVNIK ZA UČENIKE

   E-DNEVNIK ZA

NASTAVNIKE

Raspored zvona

NAŠI EU PROJEKTI

                                                                                      

Agroturistički inovativni menadžment

    Izašao novi broj Izidora 2016/2017.god.!

 poljoprivrednaskolazg@psz.hr 

Pratite nas na youtube kanalu

Pratite nas na Facebook stranici

 

Izobrazba o pesticidima

 TEČAJ ODRŽIVE UPORABE PESTICIDA 

PRIJAVE U TIJEKU

Prijevoz učenika

 

  

  

   

    

       

     

    

    

    

linkovi
Lista linkova je prazna
 

Vremenska prognoza - Zagreb

 

 

   

    

     

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 220813
Ovaj mjesec: 3220
Danas: 9
EU projekt " AEP"
 
Poljoprivredna škola Zagreb jedna je od trinaest aplikanata čiji je projekt  prošao na natječaju Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a u okviru programa «CARDS 2003» za unaprijeđenje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
NAZIV PROJEKTA:
„AGROTURISTIČKI EDUKATIVNI POLIGON - HRVATSKI MODEL“
NAZIV NOSITELJA PROJEKTA I KONTAKT PODACI:
Poljoprivredna škola
Adresa: Gjure Prejca 2, 10040 Zagreb                              
Telefon: 01 29 92 133 Fax: 01 29 88 670
E-mail adresa :
ss-zagreb-542@skole.htnet.hr                                        
Web adresa:
www.poljoprivrednaskola.hr
 
MJESTO PROVEDBE PROJEKTA: Zagreb, Požega, Kaštel Štafilić i Ilok
 
VREMENSKI PERIOD PROVEDBE PROJEKTA: 01. lipnja 2006. do 31. svibnja 2007.
 
UKUPAN PRORAČUN PROJEKTA: 354.600,00 €
 
IZNOS SREDSTAVA DODIJELJEN OD STRANE EUROPSKE KOMISIJE I POSTOTAK OD UKUPNOG PRORAČUNA PROJEKTA:  273.042,00 € - 77%

Preostalih 23% vrijednosti proračuna financirali su Grad Zagreb (Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport te Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo) i  Poljoprvredna škola Zagreb

Zašto je bilo važno provesti ovaj projekt
Agroturizam u ukupnoj turističkoj ponudi Republike Hrvatske participirao je 2005. godine sa samo 1%, a prirodno i kulturno povijesno bogatstvo ruralnog prostora daje velike mogućnosti upravo za razvoj agroturizma.Ruralni prostor Hrvatske karakterizira depopulacija stanovništva, odlazak mladih u urbane sredine i upitna socio-ekonomska sigurnost stanovništva.
Agroturistička gospodarstva u Republici Hrvatskoj imaju potrebu za stručnim kadrom  koji će svojim kompetencijama poboljšati standarde u području agroturizma.
 
Što se htjelo postići i promijeniti
Poljoprivredna škola Zagreb u sustavu redovnog obrazovanja upisala je školske 2005./06. godine prvu generaciju učenika/ca u međustrukovnom zanimanju Agroturistički tehničar.

Prva iskustva u obrazovanju učenika/ca pokazale su vrlo skoro i nove potrebe kako u našoj školi tako i u drugima srodnim školama u Republici Hrvatskoj koje su u redovnom sustavu obrazovali učenike/ce u zanimanju agroturistički tehničar.
Ove su potrebe zapravo i razlozi za pokretanje projekta «Agroturistički edukativni poligon-hrvatski model», a to su:
- edukacija nastavnika/ca u području agroturizma
- studijsko-edukacijska putovanja i istraživanje agroturizma u Hrvatskoj i inozemstvu
- izgradnja edukativnog poligona koji će omogućiti učenicima i polaznicima cjeloživotnog učenja stjecanje praktičnih vještina za kvalitetno vođenje agroturističkog gospodarstva
Dakle provedbom ovog projekta postigli smo poboljšanje kurikuluma u zanimanju agroturistički tehničar što će u konačnici rezultirati postizanjem kvalitetnijeg obrazovnog standarda u području agroturizma.
Rezultate i iskustva iz  projekta koristila je i Strateška radna skupina za izradu novog kurikuluma za agroturističkog tehničara kroz program CARDS 2003
 

AKTIVNOSTI KOJE SU PROVEDENE I DIONICI U PROVEDBI
Kako bi bili što učinkovitiji u realizaciji ciljeva vezanih uz edukaciju kao partnere uključili smo Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i pet strukovnih škola u Republici Hrvatskoj – Srednja škola Ilok, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, Srednja škola Braće Radić Kaštel Štafilić- Nehaj, Prehrambeno tehnološka škola Zagreb i Privatna srednja ekonomska škola Katarina Zrinski s pravom javnosti u Zagrebu.
Proveli smo četiri edukacijske radionice, u partnerstvu s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za strukovno obrazovanje, za nastavnike/ce srednjih poljoprivrednih škola u Republici Hrvatskoj i to u Iloku, Kaštel Štafiliću, Požegi i Zagrebu.
Organizirali smo šest edukacijskih putovanja za učenike/ce gdje su imali priliku kroz terensku nastavu istraživati izabrana agroturistička gospodarstva u Republici Hrvatskoj i to u slijedećim ragijama :Zagrebačka županija (dva putovanja), Zagorje, Slavonija, Istra i Dalmacija.
Članovi projektnog tima istražili su agroturistička gospodarstva Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

Izgrađen je Agroturističko edukativni poligon za potrebe stjecanja praktičnih vještina na površinama školskog vrta te dislocirani dio poligona u Gradu Mladih u partnerstvu s tvrtkom Vladimir Nazor d.d.
Održano je niz manifestacija pod imenom «Četiri godišnja doba na AEP-u» u sklopu kojih je i naš već tradicionalni Dan jabuka, Dani meda, radionica rezidbe i cijepljenja i dr.
Škola je opremljena suvremenom informatičkom i didaktičkom opremom te opremom potrebnom za kvalitetniju izvedbu praktične nastave u području bilinogojstva i pčelarstva.
Kupnjom minibusa također je omogućen prijevoz učenika i nastavnika te transport repromaterijala na dislocirane lokacije.
 
CILJANE SKUPINE U PROJEKTU
Nastavnici
Četiri organizirane edukacijske radionice  partnerstvu s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje, a kroz Međužupanijska stručna vijeća okupile su 138 nastavnika iz 23 poljoprivredne škole:
Bedekovčina, Čakovec, Dalj, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo Ilok, Karlovac, Kaštel Štafilić, Knin , Križevci, Osijek, Petrinja,  Poreč, Požega, Slavonski Brod, Slatina, Šibenik, Vinica, Vinkovci, Vukovar, Zagreb i Zelina
Rezultati ove Akcije su slijedeći:
- poticajno djelovanje na poljoprivredne škole u Republici Hrvatsko što je rezultiralo zahtjevom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za verifikacijom novog zanimanja-  Agroturistički tehničar- u sustav redovnog školovanja
- podizanje kvalitete kurikuluma u onim školama koje veće obrazuju učenike u zanimanju agroturistički tehničar
- diseminacija iskustava glede mogućnosti kvalitetne edukacije u ovom zanimanju
- izrada SWOT analize.
 

Učenici
 
50 učenika/ca Poljoprivredne škole, Zagreb u zanimanju Agroturistički tehničar I. i II. razred
stekli su veliko iskustvo kroz šest organiziranih edukacijskih putovanja.
Tijekom terenskih posjeta učenici su izgradili stvarnu sliku o zanimanju za koje se školuju jer su imali mogućnost upoznati djelovanje reprezentativnih agroturističkih gospodarstava širom Hrvatske (Slavonija, Plešivica, Zagrebačka županija, Zagorje, Istra i Dalmacija).
Krajnji ishod ovih akcija je visoka razina motivacije učenika koja će poticajno djelovati na nastavak školovanja i edukacije u području agrotiurizma.
Gospodarstvenici – vlasnici agroturističko obiteljskih gospodarstava
Umrežavanje partnerskih odnosa s agroturističkim gospodarstaimva u Hrvatskoj i inozemstvu
Tijekom provedbe projekta članovi projektnog tima su kroz studijska putovanja u zemlji (Zagrebačka županija, Zagorje, Slavonija, Dalmacija i Istra) i inozemstvu (Austrija, Italija i Slovenija) stvorili mrežu partnerskih odnosa s 23 priznata agroturistička gospodarstva.
Nakon terenskog obilaska i analize utvrđene su predispozicije i mogućnosti razvoja agroturizma u Republici Hrvatskoj.
Krajnji ishod za ovu ciljanu skupinu je diseminacija iskustava dobre prakse i stvaranje mreže partnerskih odnosa među agroturističkim gospodarstvima u Republici Hrvatskoj.

S projektom je upoznato oko 2500 građana, 600 učenika srednjih škola, 700 učenika osnovnoh škola, 70 studenata, 220 nastavnika i 80 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

ULOGA PARTNERA U PROJEKTU
- Grad Zagreb- financijska potpora projektu  i potpora u provedbi manifestacija «Godišnja doba na AEP-u»
• Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport – 
• Gradski ured za poljoprivredu  i šumarstvo
- Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – podrška u organizaciji edukacijski radionica, provedbi manifestacija «Godišnja doba na AEP-u» i evaluacija projekta.
- Vladimir Nazor d.d. – potpora u provedbi izgradnje dislociranog dijela Agroturističko edukativnog poligona u Gradu Mladih, potpora u provedbi manifestacija «Godišnja doba na AEP-u»
- Prehrambeno tehnološka škola Zagreb – podrška u organizaciji i provedbi manifestacija «Godišnja doba na AEP-u»
- Poljoprivredno-prehrambena škola Požega – multiplikacija projekta u vlastitoj sredini, potpora u organizaciji i provedbi edukacijske radionice
- Srednja škola Ilok - potpora u organizaciji i provedbi edukacijske radionice te implementacija rezultata projektnih aktivnosti u svoj kurikulum
- Srednja škola «Braće Radić» Kaštel Štafilić-Nehaj - potpora u organizaciji i provedbi edukacijske radionice te implementacija rezultata projektnih aktivnosti u svoj kurikulum
- Privatna srednja ekonomska škola Katarina Zrinski s pravom javnosti – potpora u razvoju poduzetničkih vještina, potpora u osnivanju i radu vježbovne tvrtke «Agropoduzetnik»
- Udruga zaposlenika poljoprivrednih škola u Republici Hrvatskoj – potpora u organizaciji edukacijskih radionica
- Pčelarska udruga «Propolis» - potpora u provedbi manifestacija «Godišnja doba na AEP-u»
Svojim aktivnostima partneri su doprinijeli ostvarenju projektnih ciljeva i održivosti projekta.
Sa svim partnerima planira se i dogovorena je daljnja suradnja.

Projekt  «Agroturistički edukativni poligon - hrvatski model» je za natječaj pripremio, a također i izvršio samu provedbu, projektni tim u sastavu:
• mr. Marica Berdik, ravnateljica i mentorica projekta
• Ivica Marinić, dipl. ing. agr., voditelj projekta
• Amarila Mekinda, dipl. ing. agr., asistentica za agroturizam
• mr. Ružica Klinžić, asistentica za hortikulturu
• Irina Gomaz, dipl. ing. agr., asistentica  za manifestacije i edukaciju
• Jasna Huber, dipl. ing. agr., asistentica za pčelarstvovijesti
Projekt "Inovacijama do kompetencija u AgroNutritivi"
Đurđa Šmajgl / datum: 14. 12. 2017. 08:36

Poljoprivredna škola potpisala je Ugovor za projekt „Inovacijama do kompetencija u AgroNutritivi“

Projekt financira Ministarstvo poljoprivrede u sklopu Javnog poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.


[OPŠIRNIJE]Informativna radionica za učenike/ice koji se žele prijaviti za projekt mobilnosti u sklopu ERASMUS+ programa
Đurđa Šmajgl / datum: 29. 11. 2016. 09:41

U sklopu manifestacije „Informativni dani promicanja strukovnog programa u Poljoprivrednoj školi“ 7.12.2016. godine u 13:00 u učionici 17 održat će se predstavljanje projekta "Agricultural learning opportunities in Italy 2 ". 


[OPŠIRNIJE]4.2. IZRADA POMOĆNOG NASTAVNOG SREDSTVA
Anita Hmura / datum: 26. 4. 2016. 15:47

 

Nakon što je Radna skupina nastavnika, uz podršku vanjskog stručnjaka za agropoduzetništvo,  izradila inovativni modul izradila je i pomoćno nastavno sredstvo „Menadžment u agroturizimu“.

Ovo pomoćno nastavno sredstvo ima za cilj pružiti podlogu i smjernice za osmišljavanje kreativnih i poučnih nastavnih sadržaja u okviru inovativnog modula „Menadžment u agroturizmu“, u sklopu predmeta Praktična nastava, za učenike drugih i trećih razreda u zanimanju Agroturistički tehničar. Sadržaj priručnika prati dogovorene, definirane ishode učenja modula i predložene nastavne cjeline.


[OPŠIRNIJE]Završna konferencija projekta „Agroturistički inovativni menadžment“
Đurđa Šmajgl / datum: 18. 4. 2016. 10:02

Dana 15. travnja  2016. godine u Poljoprivrednoj školi održana je Završna konferencija projekta „Agroturistički inovativni menadžment“.

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Stepenica više u poljoprivredi"
Đurđa Šmajgl / datum: 2. 2. 2016. 08:56

U petak 22. siječnja 2016. godine u Poljoprivrednoj školi Zagreb predstavljen je  projekt „Stepenica više u poljoprivredi“ odobren u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007-2013.


[OPŠIRNIJE]Pohvalnice za projektni tim „Prigorska pripovetka“
Đurđa Šmajgl / datum: 28. 1. 2016. 09:31

Članovima projektnog tima „Prigorska pripovetka“ dodijeljene pohvalnice Ministarstva turizma…


[OPŠIRNIJE]Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podržalo projekt rada s darovitim učenicima
Đurđa Šmajgl / datum: 30. 6. 2015. 09:06

U okviru Poziva za financiranje projekata u okviru izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u području rada s darovitim učenicima u školskoj godini 2015./2016. izabran je projekt naše škole.


[OPŠIRNIJE]Prigorska pripovetka u emisije Dobro jutro Hrvatska
Đurđa Šmajgl / datum: 19. 6. 2015. 11:50

Predstavljeni rezultati projekta Poljoprivredne škole "Prigorska pripovetka"  

15. lipnja 2015. godine u emisiji Dobro jutro Hrvatska

 


[OPŠIRNIJE]Predstavljeni rezultati projekta „Prigorska pripovetka“
Đurđa Šmajgl / datum: 19. 6. 2015. 11:41

15. lipnja 2015. godine u Poljoprivrednoj školi održana je manifestacija

„Kak su sijali i kuhali naši stari"


[OPŠIRNIJE]EU projekti
Đurđa Šmajgl / datum: 10. 6. 2015. 12:17

U razdoblju od 2006. godine Poljoprivredna škola sudjelovala je u 11 projekta koje je sufinancirala Europska Unija.

U sedam projekata Poljoprivredna škola je bila nositelj , a u četiri projekta bila je u ulozi partnera.

Projekti su financirani iz slijedećih programa:

CARDS 2003  
IPA
ESF
PROGRAM CJELOŽIVOTNOG UČENJA – LEONARDO DA VINCI
ERASMUS+

                            

U prilogu pogledajte kronološki pregled EU projekata Poljoprivredne škole.


[OPŠIRNIJE]Novi EU projekt Poljoprivredne škole
Đurđa Šmajgl / datum: 10. 6. 2015. 12:13

Poljoprivrednoj školi odobren je od strane Agencije za mobilnost i programe EU projekt „Agrarno usavršavanje u Francuskoj“

u okviru Programa Erasmus+ 


[OPŠIRNIJE]Završena mobilnost učenika u Italiji
Đurđa Šmajgl / datum: 19. 5. 2015. 11:54

Petnaest učenika Poljoprivredne škole uspješno je završilo mobilnost u  razdoblju od 03. svibnja 2015. do 16. svibnja 2015. godine.


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u projektu „Prigorska pripovetka“
Đurđa Šmajgl / datum: 21. 4. 2015. 20:15

Projektne aktivnosti u projektu „Prigorska pripovetka“ intenzivno se odvijaju prema planiranom hodogramu.

Podizanje tradicijskog prigorskog povrtnjaka

 


[OPŠIRNIJE]"Prigorska pripovetka"
Đurđa Šmajgl / datum: 24. 3. 2015. 10:24

Projekt Poljoprivredne škole

"Prigorska pripovetka"

financiran sredstvima Ministarstva turizma u okviru projekta

Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2015 


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje rezultata projekta u Zagrebu
Đurđa Šmajgl / datum: 12. 6. 2014. 13:51

10. lipnja 2014. godine u Poljoprivrednoj školi održana je javno-edukativno događanje u okviru projekta „Turizam i poljoprivreda spoj tradicije i kulture“.

 


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje rezultata projekta Daruvaru
Đurđa Šmajgl / datum: 11. 6. 2014. 09:51

Članovi projektnog tima posjetili su 05. lipnja 2014. Ekonomsko i turističku školu Daruvar u okviru projekta „Turizam i poljoprivreda spoj tradicije i kulture".


[OPŠIRNIJE]Učenici iz Francuske na praktičnoj nastavi u našoj školi
Đurđa Šmajgl / datum: 8. 5. 2014. 12:15

Učenici srednje škole  La MFR PLABENNEC-PLOUDANIEL  (www.mfr-plabennec-ploudaniel.fr)   četiri tjedna su na praktičnoj nastavi u Poljoprivrednoj školi.


[OPŠIRNIJE]Ministarstvo turizma podržalo je projekt Poljoprivredne škole ...
Đurđa Šmajgl / datum: 1. 4. 2014. 07:55

U okviru natječaja „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2014.“ Ministarstvo turizma izabralo je projekt „Poljoprivreda i turizam – spoj tradicije i kulture“.


[OPŠIRNIJE]Nastavak suradnje s MFR Plabennec- Pludaniel iz Francuske
Đurđa Šmajgl / datum: 27. 2. 2014. 12:41

Direktor francuske poljoprivredne škole MFR Plabennec-Ploudaniel gospodin Gérard Gallais  i profesorica Geraldine Le Cocq bili su gosti naše škole 25. veljače 2014. godine.


[OPŠIRNIJE]Studijsko putovanje u Škotsku
Đurđa Šmajgl / datum: 24. 2. 2014. 12:21

U okviru IPA projekta „ Razvoj nacionalnog standarda kvalifikacije za učitelje kao podloge za uvođenje sustava licenciranja učitelja“ nastavnici Poljoprivredne škole Krešimir Ciler, dipl.ing. i Ivica Marinić, dipl.ing., sudjelovali su na studijskom putovanju u Škotskoj.

 


[OPŠIRNIJE]Turska delegacija u Poljoprivrednoj školi
Đurđa Šmajgl / datum: 6. 2. 2014. 13:58

Turska delegacija, predstavnici turskog ministarstva obrazovanja i strukovnih škola Turske

05. veljače 2014. godine su bili gosti Poljoprivredne škole.


[OPŠIRNIJE]Poljoprivredna škola partner u projektu
Đurđa Šmajgl / datum: 20. 12. 2013. 10:49

Poljoprivredna škola - partner Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u IPA projektu...


[OPŠIRNIJE]Stručno usavršavanje profesora u Italiji
Đurđa Šmajgl / datum: 25. 4. 2013. 11:22

Petnaest profesora strukovnih predmeta Poljoprivredne škole uspješno je završilo mobilnost u Italiji kao središnji dio  projekta AGREX u razdoblju od 07. travnja do 13. travnja 2013.

 


[OPŠIRNIJE]Tribina
Đurđa Šmajgl / datum: 19. 11. 2012. 14:17

„Hrvatska u EU - mogućnosti za učenike i studente“
Projekt financiran od Grada Zagreba, provodi ga Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Europskim edukacijskim forumom

13. studenoga  2012. u Poljoprivrednoj školi održano je tribina  na kojem su sudjelovali  predstavnici Vijeća učenika svih razrednih odjela,  nastavnici i svi ostali zainteresirani učenici naše škole.

Predavačice:

Nina Vranešević, voditeljica projekta
mr.sc. Loredana Maravić,Europski edukacijski forum, Zagreb

Nakon održane Tribina  provedena je rasprava i kviz za učenike.

 


[OPŠIRNIJE]Projekt Nové impulzy sú našou šancou
Anita Hmura / datum: 9. 9. 2012. 17:00

           U okviru projekta „Nové impulzy sú našou šancou“ dvanaest polaznika iz Slovačke

boravi u Hrvatskoj s ciljem stjecanja kompetencija o razvoja agoroturizmu te o uzgoju lana

i njegovoj preradi.

 


[OPŠIRNIJE]"Leonardo da Vinci"
Đurđa Šmajgl / datum: 13. 6. 2012. 13:24

Poljoprivredna škola uspješno je aplicirala na natječaja na potprogram Leonardo da Vinci aktivnost Mobilnost VETPRO– Stručnjaci u strukovno obrazovanju i osposobljavanju,sa projektom „Agricultural Education and Experience in Italy- "AGREX"


[OPŠIRNIJE]Projekt "Nove vizure starih atrakcija"
Đurđa Šmajgl / datum: 8. 5. 2012. 14:10

Poljoprivredna škola, Zagreb,  u okviru projekta "Kultura turizma" Turističke zajednice Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport,  provodi projekt

"NOVE VIZURE STARIH ATRAKCIJA"

Tehničari hortikulture još su jednom iskazali svoju kreativnost, ovaj put uspješnom prezentacijom projekta „Nove vizure starih atrakcija“ na Zagrebačkom velesajmu u okviru međunarodnog sajma CROTOUR 2012

fotogalerija: http://ss-poljoprivredna-zg.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=23


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju